Noodzakelijke ingrediënten in een sambaband:

Ritmegevoel, Zin en Tijd!

Als je mee wil spelen kan dat! Mail ons en oefen 3 keer mee op dinsdagavond. Als het leuk is en het gaat goed, volg je een instap programma van 3 maanden. Daarna kan je (als je alles goed kan) bandlid worden.

Om een jaar mee te spelen bij Sambacaxi betaal je  aan lidmaatschap 75,- per jaar. Kleding en instrumenten zijn prive eigendom van de bandleden deze koop je dus zelf. Van onze inkomsten betalen we de huur van de oefenruimte en de workshops. Een deel wordt uitbetaald aan de leden afhankelijk van de hoeveelheid optredens die je hebt meegespeeld.

Professioneel les?
Nee,.. Sambacaxi is geen sambaschool, maar we kunnen wel mensen leren spelen op samba percussie-instrumenten. Daarom is het belangrijk dat je percussie aanleg hebt en enig ervaring met een ritmisch instrument. Wij leren je de patronen en bewegingen.

Wat heb je nodig om in deze percussieband te passen?

Kan ik dat ook?

Je hebt ritmegevoel nodig en je moet kunnen spelen en bewegen op de maat. Het leren van bepaalde patronen en technisch beheersen van je instrument vraagt om een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Je moet het leuk vinden om te luisteren naar sambamuziek, zoals die in Brazilië wordt gespeeld! Omdat er niks op papier staat is het belangrijk om op gehoor te kunnen spelen en je zelf de patronen aan te leren. Tot slot moet je met je sectie een team vormen, hetzelfde spelen, bewegen en een vrolijke uitstraling hebben…. met enthousiasme en passie!

Interesse? Vragen?
Sylvia Lamme en Anna van Kessel begeleiden nieuwe mensen en zijn het aanspreekpunt voor informatie over vacatures en meespelen.

Mail: info@sambacaxi.nl
Tel: 06 178 720 21 (Sylvia) of 06 810 772 78 (Anna)